Eko opakowania są doskonałym zamiennikiem tradycyjnych plastikowych czy styropianowych pojemników powszechnie stosowanych w branży gastronomicznej. Nasze ekologiczne opakowania powstają z trzciny cukrowej, skrobi kukurydzianej, papieru, bambusa i innych surowców odnawialnych. Biopack oferuje wiele atrakcyjnych rozwiązań dla branży spożywczej.
Eko opakowania są wygodne w użytkowaniu
Trend na zdrowe, ekologiczne opakowania do żywności jest obecnie bardzo silny. Nic więc dziwnego, że opakowania papierowe wydają się być w każdej restauracji i innym lokalu gastronomicznym absolutnym must-have. Coraz więcej osób chętnie kupuje obiad na wynos, by zjeść go w plenerze. Korzystając z plastiku, mają one poczucie, że codziennie przyczyniają się do powstawania nowych stert śmieci. Dlatego wiele z nich wybiera restauracje, które wydają posiłki w opakowaniu papierowym. Eko opakowania wykonane są z materiałów przyjaznych dla człowieka i środowiska. Wśród takich opakowań znajdują się różnego rodzaju lunch boxy, misy sałatkowe, pojemniki na zupę , które nadają się do restauracji oferujących dania na wynos. Decydując się na tego rodzaju opakowania można docenić także sposób ich wykonania. Precyzyjnie oddany kształt sprawia, że można w nim umieścić określoną ilość produktów spożywczych. Z powodzeniem pakuję się do nich gorące dani czy zupy. Można liczyć na to, że nic się nie wyleje.
Smak pozostaje bez zmian
Niekiedy zdarza się, że gastronomia nie sprawdza czy smak danego produktu spożywczego nie zmienił się przez zastosowane eko opakowanie. Nasze eko opakowanie nie zawierają w sobie żadnych surowców, które mogłyby uwalniać swój zapach. Otwierając takie pudełka można spodziewać się, że zarówna zupy czy drugie danie będą smakować tak samo jak serwowane tradycyjnie na talerzu.
Żyj w duch zero waste
Dla wielu firm cateringowych które dostarczają dziennie duże ilości dań na wynos ważne jest aby serwować je w eko opakowaniach budzących pozytywne skojarzenia. Tak dzieję się jeśli opakowania te można całkowicie recyklingować. Wiele z takich opakowań można też kompostować. W związku z tym konsumenci, którzy uprawiają swój ogródek warzywny mogą z powodzeniem włożyć do swojego kompostownika również eko opakowania po zjedzonych posiłkach.
Zadbaj o środowisko naturalne, wyróżnij się na tle konkurencji. Niech eko opakowania staną się znakiem rozpoznawczym Twojej marki. Jako Biopack świadomie chcemy przyczynić się do ograniczenia zużycia plastiku. Swoją ofertę kierujemy do branży spożywczej z sektora hotelarsko-gastronomicznego oraz branży eventowej.